NORDNORSKEN 2019

I+Guess+I%27ll+See+You+In+My+Dreams01.jpg

En av debutantene på Nordnorsken i år er 24 år gamle Magnus Tomt, opprinnelig fra Våler i Østfold, men bosatt i Tromsø. Han deltar med verket “I Guess I’ll See You In My Dreams”.

-Kan du si noen ord om verket du deltar med i Nordnorsken?

-Jeg deltar med et skulpturelt verk som er basert på en flytende dialog mellom objektene i verket, hvor denne dialogen ses som et utgangspunkt for materiell-dekontekstualisering og -kontradiksjon.

Portrett04.jpg

-Det er interessant at du jobber med å kombinere forskjellige found objects, og objektene du har valgt i «I guess I’ll see you in my dreams» virker alle å være litt «cartoon»-aktige, og med det høre hjemme i en egen virkelighet. Er dette noe du kan kjenne deg igjen i?

-Hvordan objektene fremtrer i dialog og som ett helhetlig objekt er av stor viktighet i dette verket. Grensen mellom de ulike kvalitetene tilstede i objektene, som blant annet det «cartoon»-aktige, er kanskje noe verket ikke definerer tydelig.

-Du studerer ved kunstakademiet i Tromsø, hvordan er det?

-Spennende og innholdsrikt! Vi får mye rom for selvstendig studiopraksis samtidig som vi har gode og dyktige professorer rundt oss.

-Hva holder du på med nå?

-Akkurat nå jobber jeg med et verk til et prosjekt med Handelshøgskolen i Tromsø. Verket skal henge delvis permanent ved Handelshøgskolen i Tromsø, så jeg ser frem i mot åpningen av prosjektet i begynnelsen av mai.

-Jeg hørte du var på åpningen av Nordnorsken i Bodø, hvordan var det?

-Veldig spennende, mye folk og mange interessante kunstnere. Det var godt å se en stor andel yngre kunstnere representert i år på denne landsdelsutstillingen.

-Har du vært i Alta noen gang?

-Jeg har ikke vært i Alta før, men skulle veldig gjerne ha besøkt byen. Jeg har dessverre ikke mulighet til å delta på åpningen av Nordnorsken i Alta Kunstforeningen ved denne anledning, selv om jeg veldig gjerne skulle ha vært tilstede.

-Kanskje neste gang?

-Skal definitivt få tatt en tur til Alta ved neste anledning som byr seg.

Vi ønsker kunstneren lykke til videre med sine prosjekter.

Tekst: Inger Emilie Solheim Foto: kunstnerens egne

Årets KATALOG (NB. datoene for ALTA kunstforening er endret etter at katalogen gikk i trykken)