LIAF 2019

liaf2019.jpg

Den 30. august åpner Lofoten International Art Festival i Svolvær

De vakre omgivelsene og en beliggenhet utenfor allfarvei gjør biennalen høyt elsket av Norges samtidskunstscene samt kunstnere og kuratorer som har vært involvert. Fra etableringsåret 1991 har festivalen vært arrangert 8 ganger, og ved oppstart ble det lagt vekt på regional tilknytning samt et internasjonalt faglig nivå. Kunsten som vises inneholder gjennomgående stedsspesifikke løsninger og mellom hver gang tar forskjellige bygninger og uteområder i Lofoten rollen som visningssted. I år er det Svolvær som er hovedsete.

Noen nordlige kunstnere i årets festival er Kirkenesbaserte Morten Torgersrud, Tromsøkunstnerne Kåre Grundvåg og Tron Ansten og Harstadkunstner Toril Johannessen. Blant ting på programmet står blant annet en tangkongress. Se mer om programmet og deltakere på LIAFs egen hjemmeside liaf.no