Feb
1
12:00 PM12:00

Program for 2018

- 09.02.-16.02. 2018 Utstilling av egne verk

- 03.03.-24.03.2018  Josef Halse ", Abstrakt samspill"

- 09.06.-23.06.2018  Nordnorsken

- 05.05.-10.05.2018  Fotoutstilling elevarbeid, Alta folkehøgskole

- 07.09.-21.09.2018  "City of the world" videokunst, i samarbeid med Norske kunstforeninger

- oktober 2018  "Mitt landskap" SKINN

- nov/des 2018  Kunsthåndtverk, Ari Pyörälä, Peter Rust, Anita Schmid og Philip Spilmann

View Event →
Dec
10
to Jan 9

Program for 2016:

 

Kunstforeningens egen utstilling av utleiebilder: 12.01.2016

Eevahenna Aalto: 05.03-03.04.2016 

Fotoutstilling Øytun: 29.04-06.05.2016

Grethe Winther-Svendsen: 04.06.-18.06.2016

Den 70. Nordnorske kunstutstilling 2016: 05.08.-28.08.2016 

Hanne Grete Einarsen: 17.09-08.10.2016

Arnold Dahlslett: 26.11-14. 12. 2016

View Event →
Sep
5
to Sep 19

Grethe Irene Einarsen

Dato og tidspunkt blir oppdatert nærmere utstillingsåpning

 Fra prosjektet Identitet, Grethe Irene Einarsen

Fra prosjektet Identitet, Grethe Irene Einarsen

Einarsen har hovedfag i fotografi fra KHIB. Kunstneren er bosatt i Narvik, har bak seg flere utstmykkinger, utstillinger og stipender. Kunstneren har vært representert flere ganger ved Den Nordnorske Kunstutstilling og mottok i 2014 Statens Kunstnerstipend.

View Event →
Jun
6
to Jun 20

RÅ KUNST 6.-20. juni

  Geir Wallem. Uten tittel. Ukjent årstall.

Geir Wallem. Uten tittel. Ukjent årstall.

 

RÅ KUNST

Produsent: En samarbeidsproduksjon mellom Sør-Troms museum og Se Kunst i Nord-Norge.

Sør-Troms Museum tar outsidernes verden inn i norsk kunstverden.  Utstillingen Rå kunst er et resultat av museets treårige prosjekt "Utvikling av nasjonalt senter for Outsider Art".Rå kunst er verk av kunstnere som lever og virker avsondret fra den tradisjonelle kunstverdenen gjennom psykiske utfordringer eller sosiale omstendigheter. Denne kunstsjangeren har vært nesten usynlig i Norge. Gjennom utstillingen vil det formidles en sterk norsk tilstedeværelse i Outsider Art/Art Brut eller “Rå kunst”, som er blitt det norske begrepet.

View Event →
Apr
11
to Apr 25

"I dialog med Savio " Hege Annestad Nilsen 11.-25. april

     Hege Annestad Nilsen stiller ut fotografier som er inspiret av den samiske kunstneren  John Andreas Savio (1902-1938)     Biografi: Annestad Nilsen er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og arbeider med foto, video, lyd og installasjon.  Med base i Alta, har hun deltatt på en rekke utstillinger i Norge og i utlandet, blant annet Nordnorsk Kunstnersenter, Svolvær,  Kunstens Hus i Luleå  og National Gallery of Canada, Ottawa.

 

Hege Annestad Nilsen stiller ut fotografier som er inspiret av den samiske kunstneren  John Andreas Savio (1902-1938)

Biografi: Annestad Nilsen er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og arbeider med foto, video, lyd og installasjon.  Med base i Alta, har hun deltatt på en rekke utstillinger i Norge og i utlandet, blant annet Nordnorsk Kunstnersenter, Svolvær,  Kunstens Hus i Luleå  og National Gallery of Canada, Ottawa.

 Link til Hege Annestad Nilsens hjemmeside  her

Link til Hege Annestad Nilsens hjemmeside her

 

 

View Event →
Mar
5
to Mar 14

Kunstnergruppen FUFF

Utstillingen består av installasjoner i blandingsteknikker, 3D-print,  digitale trykk, digitale utskjæringer, tegning og fotografi.

Turneen støttes av Finnmark Fylkeskommune, Kulturnæringsstiftelsen og Norske Kunstforeninger og skal vises flere steder i Finnmark, og i Murmansk.

Kunstnergruppen FUFF

"Vi har mindre til overs for den tørre og usexy auraen som omgir miljø og klimapolitikk. Og vi føler et behov for å tilføre et sensuelt og dampende bidrag til denne debatten."

Gruppen består av Inger Emilie Solheim, student, Kunstakademiet i Tromsø, fra Alta, Yvonne Normanseth, kunstner, assistent på DForm, KHIO, fra Alta, bor i Oslo, Marit Anne Sara, kunstner, forfatter, Kautokeino og Ingerid Jordal, fotograf, fra Odda, bor i Voss, (inntil nylig i Vadsø).

"Ved å danne en slik kunstnergruppe ønsker vi å kommentere klima og miljøvern i nordområdene, da vi har et sterkt engasjement til saker som berører naturen i Finnmark. Som unge og uetablerte er vi på en måte representanter for dagens unge voksne, fra det som kalles glasurgenerasjonen. Disse karakteriseres med at de stiller høye krav til samfunnet, til komfort og selvrealisering. Men de ønsker også ren natur, ren luft og rent vann i fremtiden. Glasurgenerasjonen eller generasjon Y, blir ofte karakteriserte som late, selvfokuserte og innimellom også ansvarsfraskrivende. Vi ser at klima og miljøspørsmål kommer til å bli mer aktuelle og lurer på om denne generasjonen er egnet til å forvalte slike spørsmål når tiden er inne til at disse innehar styrende roller i samfunnet. Vi ønsker å utforske våre håp og tvil om menneskehetens evner til å forvalte jorden på bærekraftig vis."

View Event →
Jan
10
to Feb 8

Arenaoppdrag: Avtrykk

Produsent: Se Kunst i Nord-Norge

Avtrykk er et pionerprosjekt som skal bringe nyskapende samtidskunst av nyutdannede kunststudenter fra kunstakademiet i Tromsø ut på den nordnorske kunstscenen. Prosjektet skal gi gjenlyd i tre fylker samtidig! Tre parallelle kunstprosjekt skjer i samme tidsrom på tre produksjonsarenaer i de tre nordligste fylkene. Deretter skal hver av de tre utstillingene turnere i sitt fylke - for så å ende opp samlet på et sted i Nord-Norge. Det er videre muligheter for turné i nordområdene. 

Om Arenaoppdrag «Avtrykk»: Prosjektet ble utlyst for kunstnere, produksjonsarenaer og mottakere av utstillingsturné våren 2013. Kunstnerne skal knytte tematikk opp til stedet som utgangspunkt. Prosjektet har en forankring i å tilføre visningsarenaen ny kompetanse. Dette gjennom utvikling av fagkompetanse, produksjonskompetanse og formidlingskompetanse i en gjensidig læringsprosess for både kunstner og produksjonsarena. 

Presentasjon av kunstnere og produksjonsarenaer:

Sortland Kunstforening (Nordland)Emilija Skarnulyte (Litauen) & Tanya Busse (Canada)
Prosjektet med arbeidstittel «Hollow Earth» ser på landskapet som en kropp, der boring og sprenging kan sammenliknes med arr og traumer på jordens overflate.  Duoen ser på den usynlige arkitekturen under jordoverflaten og bruker dette som utgangspunkt for arbeider med installasjon og skulptur. Emilija Skarnulyte og Taya Busse går siste året på mastergradstudiet ved Kunstakademiet i Tromsø.

Harstad Kunstforening (Troms)Margrethe Iren Pettersen (Norge)
Prosjektet med arbeidstittel «Den levende erfaring» tar utgangspunkt i planters narrasjoner og lar dette finne vei videre inn i prosjektet. Tematisk er hun opptatt av bevegelse og forgjengelighet i tid og rom. Kombinasjonen lyd & broderi med klar parallell til tradisjon, versus teknologi er et viktig element i hennes arbeid. Margrethe Pettersen har en bachelor i samtidskunst fra Kunstakademiet i Tromsø.

Hammerfest Kunstforening (Finnmark)Geir Backe Altern (Norge):                                                                
Prosjektet med arbeidstittel «Jeg bygger- derfor er jeg» har tematikk gjenbruk, begrensninger, muligheter, arkitektur og natur. Han jobber innen sjangeren «stedsspesifikt snekkeri» der materialene planker, skruer, tau, noe eget, og noe fra stedet, bestemmer retningen inn i prosjektet. Geir Backe Altern har en bachelor i samtidskunst fra Kunstakademiet i Tromsø.

View Event →
Oct
25
to Nov 8

Den 68. Nordnorske Kunstutstilling

Lisbeth Skranes, Domkoret synger ut mot forurensning av kysten, installasjon, 2013

Utstillingen står fra lørdag 25. oktober til lørdag 8. november

 

Den 68. Nordnorske Kunstutstilling 2014 presenterer 22 verk av 18 kunstnere (en duo), hvorav hele 10 debutanter.

Aleksander Johan Andreassen • Yamile Calderón • Odd Fyhn • Grethe Irene Einarsen
Monica Milch Gebhardt • Ragna Misvær Grønstad • Sigfrid Hernes • Ottar Karlsen
Tom S. Kosmo • Inger Blix Kvammen • Lena Katrine & Heidi-Anett • Guri Moe • Per Kristian Nygård
Margrethe Pettersen • Gjert Rognli • Randi Berit Sjølie • Lisbeth Skranes • Håvard Stamnes

 

 

View Event →