Back to All Events

Kunstnergruppen FUFF


Utstillingen består av installasjoner i blandingsteknikker, 3D-print,  digitale trykk, digitale utskjæringer, tegning og fotografi.

Turneen støttes av Finnmark Fylkeskommune, Kulturnæringsstiftelsen og Norske Kunstforeninger og skal vises flere steder i Finnmark, og i Murmansk.

Kunstnergruppen FUFF

"Vi har mindre til overs for den tørre og usexy auraen som omgir miljø og klimapolitikk. Og vi føler et behov for å tilføre et sensuelt og dampende bidrag til denne debatten."

Gruppen består av Inger Emilie Solheim, student, Kunstakademiet i Tromsø, fra Alta, Yvonne Normanseth, kunstner, assistent på DForm, KHIO, fra Alta, bor i Oslo, Marit Anne Sara, kunstner, forfatter, Kautokeino og Ingerid Jordal, fotograf, fra Odda, bor i Voss, (inntil nylig i Vadsø).

"Ved å danne en slik kunstnergruppe ønsker vi å kommentere klima og miljøvern i nordområdene, da vi har et sterkt engasjement til saker som berører naturen i Finnmark. Som unge og uetablerte er vi på en måte representanter for dagens unge voksne, fra det som kalles glasurgenerasjonen. Disse karakteriseres med at de stiller høye krav til samfunnet, til komfort og selvrealisering. Men de ønsker også ren natur, ren luft og rent vann i fremtiden. Glasurgenerasjonen eller generasjon Y, blir ofte karakteriserte som late, selvfokuserte og innimellom også ansvarsfraskrivende. Vi ser at klima og miljøspørsmål kommer til å bli mer aktuelle og lurer på om denne generasjonen er egnet til å forvalte slike spørsmål når tiden er inne til at disse innehar styrende roller i samfunnet. Vi ønsker å utforske våre håp og tvil om menneskehetens evner til å forvalte jorden på bærekraftig vis."