Borealis 2012: Hilde Schancke Pedersen

Hilde Schancke Pedersen var vår Borealiskunstner i 2012. Åpningstalen ble holdt av Alta Kommune v/ Trine Noodt, og forfatter Laila Stien leste opp dikt som brakte oss til snøen og vidda fra forfatterens barndom.

Pressemelding februar 2012:

Hilde Skancke Pedersen er festivalkunstner under Borealis vinterfestival og stiller ut i Alta for første gang.

Det skal mye til for å gå glipp av henne under årets vinterarrangement. Hovedvekten ligger på separatutstilling i Alta Kunstforening og utsmykking av Atriet i Kunnskapsparken. Og som om ikke det var nok arrangerer hun kunstvandring, performance og malekurs for barn. Som festivalkunstner har hun både Festspillene i Nord-Norge og Mørketidsfestivalen i Hammerfest på merittlisten.

- Jeg liker å virke i mitt område og syns det er kjempefint å få stille ut i Finnmark, sier kunstneren som allerede har dratt lokalmiljøet inn i flere av sine prosjekter. Jeg samarbeider både med Aksis AS, medielinja på videregående og Alta Motettkor, sier hun. 

Pedersen lar de mye brukte vintertemaene som nordlys, is og snø ligge. Utstillingen i kunstforeninga er en helhetlig collage av både bilder og ting.

Kunstneren er opptatt av måten objektene hun kommer over kommuniserer med oss. Andre menneskers praktiske grep kan ha stor kunstnerisk verdi.

-Et godt eksempel på ting med kunstnerisk verdi er menneskelignende figurer som er satt opp langs veien for å holde reinen unna. Reinskremsler, som jeg kaller dem, kan være sterke installasjoner.

hildeborealis.jpg