Den 71. Nordnorske Kunstutstilling

Untitled-2.jpg

07.10 - 21.10

Velkommen til Den 71. nordnorske utstillingen. Åpning skjer 07.10. kl.13.00

Bodø Kunstforening sier i sin invitasjon: I år har juryen antatt rekordmange kunstnere, derav hele åtte debutanter. Det syns vi viser er en flott utvikling av denne tradisjonsrike kunstutstillingen, men også utviklingen i hele det nordnorske kunstlandskapet.  Årets utstilling inneholder mange verk der fotografi og tekstil står i sentrum. Dette speiler den utviklingen vi lever i og den moderne verden vi er blitt.

Årets kunstnere har vidt forskjellig erfaringer, utdannelser og arbeidsmetodikk. Det er tvingende nødvendig å slippe til alle former for uttrykk, og nettopp det er årsaken til at både første og andre juryering i Nordnorsken er anonyme. Kvalitet teller alltid mer enn meritter. Den nordnorske kunstutstilling har som formål å gi samtidskunsten en arena for nyutvikling og tilrettelegge for at flest mulig skal få oppleve samtidskunsten i sitt lokalmiljø. Jeg mener årets utgave virkelig lever opp til dette.

Vår egen Inger Emilie Solheim deltar og fikk juryens pris

I år deltar 24 kunstnere, inkludert åtte debutanter, med hele 34 verk: