KERAMIKK - GRETHE WINTHER SVENDSEN

unnamed+(1).jpg

04.06. - 18.06

Grethe Winther – Svendsen (f. 1953) er opprinnelig fra Honningsvåg men har bodd og arbeidet i Svolvær de siste 30 årene. Hun gikk ut fra Statens Håndverks – og Kunstindustriskole i Oslo 1979, med diplomeksamen i keramikk. Grethe Winther – Svendsen har hatt separatutstillinger blant annet på Galleri Apotheket i Stokmarknes og Tromsø Kunstforening, og deltatt på en rekke kollektivutstillinger, sist på den 65. Nordnorske Kunstutstillingen. Hun har hatt mange utsmykkingsoppdrag i hele landsdelen. Dette kan du lese mer om her

Slik uttaler hun seg om eget arbeid: ”Jeg arbeider mye med symbolikk og lager ofte serier hvor repetisjon av tema er gjennomgående. Prøver ut hvor lite jeg kan prege materialet/-overflata/volumet og likevel oppnå det ønskede uttrykk. Raku er en teknikk som innbyr sterk til dette.