NORDNORSKEN

Plakat2016-2-page-001.jpg

05.08. - 28.08.16

Den 70. Nordnorsken

Alta kunstforening har stor glede av å invitere til denne jubilant av en utstilling – den nordnorske kunstutstillingen, kanskje bedre kjent som ”Nordnorsken”. Utstillinga kan ses 05.08.16 til og med 28.08.16.

Dette er 70. gang denne landsdelsutstillingen arrangeres, og Bodø kunstforening har, til glede for oss, ivaretatt en så lang og viktig tradisjon for Nordland, Troms og Finnmark. Den offisielle åpningen av utstillingen ble foretatt av ordfører Ida Maria Pinnerød 23. januar 2016 i Bodø kunstforenings lokaler.

Juryen sier: ”Årets utstilling favner kunst som formidler billedlig poesi, provokasjoner, noe rart, sterke visuelle opplevelser, eller noe essensielt ved det å være menneske.”

”Dette er de nordnorske kunstnernes egen utstilling.”, sier intendant i Bodø kunstforening, Anne Myrseth. ”I en utstilling som Nordnorsken, hvor alle de kunstneriske beslutninger er tatt av kunstnere og hvor vi alle kan få ta del i de erfaringer som de forskjellige kunstutrykkene representerer, har jeg gleden av å ønske dere alle velkommen og vil si gratulerer til kunstnerne som ved sitt arbeide gir oss muligheten til å bli bedre kjent. ”