MOTHER TONGUE

Nezaket_Eciki_Human_Cactus_Videostill+by+Branka+Pavlovic+4.jpg

23.03 - 08.04

A visual journey inside heritage, gender politics and war

De seks videokunstnerne Nezaket Ekici, CANAN, Çağdaş Kahriman, Savas Boyraz, Işıl Eğrikavuk og Selda Asal er alle viktige bidragsytere til å plassere Tyrkia på kartet som en av verdens mest pulserende steder for samtidskunst.

Kunstnerne er motivert av dagens politiske situasjon i Tyrkia, hvor ytringsfriheten og kvinners rettigheter settes på prøve. De bruker ulike formater, teknikker og konsepter og belyser ulike temaer, men har to ting til felles. Det ene er troen på at kunst kan være en katalysator for endring, det andre formidlingen av kvinnelige erfaringer, både når det gjelder krig, konflikt, tradisjon, identitet og historie. Den tyrkiske brytningen mellom et konservativt autoritært tradisjonssamfunn på den ene siden og et moderne bysamfunn med lange akademiske og kunstneriske tradisjoner på den andre, slutter aldri å fascinere. Denne konfrontasjonen gjør kunstnerne også til aktivister, med viktige historier å fortelle. I Mother Tongue møter du seks av dem. 

Mother Tongue er kuratert av Malin Barth og Brynjar Bjerkem. Utstillingen er produsert av TrAP og Stiftelsen 3,14, i samarbeid med Interkultur, Buskerud Kunstsenter og Norske Kunstforeninger og støttes av Kulturrådet og Fritt Ord.