TREKK PUSTEN OPP I DET BLÅ - HANNE GRETE EINARSEN

1-5-Glasshuset+copy.jpg

17.09. - 08.10

Lørdag 17.09. kl. 13:00 - 16:00 åpner utstillinga med kunstner til stede

Jeg er født og oppvokst på Skjervøy i Nord-Troms. Med røtter fra Kjøllefjord i Øst-Finnmark, hvor mitt farsfolk, som sjøsamer levde av fiske og jakt.

Utstillingen Trekk pusten opp i det blå, er et midt i livet prosjekt. Jeg er i mitt femtiende år, og jeg har vært profesjonell billedkunstner siden 1988. De 4 siste år har vært en personlig utfordring, med store oppgaver for igjen å kunne leve et så fullverdig liv som mulig. En kreftdiagnose og en ryggmargsskade har gjort at jeg har måttet revurdere hele min eksistens, og gjennom dette også redefinere min plass i det kunstneriske kosmos. Jeg tar ut alle mine tanker og refleksjoner om det å være skadet, helingsprosess, tilpasninger til et annerledes liv, isolasjon fra mitt vanlige aktivitetsnivå, det å kunne være ute i skog og mark, høsting av naturens goder osv.

Mine verk er tydelig, og jeg viser hva jeg kjenner og føler. De er også en visning av sorg og savn fra et liv som jeg aldri vil få tilbake. Samtidig er de også en vei ut av alle disse følelsene. Jeg ser, og der fremme kan jeg skimte en ny måte å leve på, en ny måte å omhandle mitt kunstneriske uttrykk.

Jeg ser lyst på fremtiden.